ریزش موهای نوزاد بعد از تولد:
نوزادان پس از تولد، دارای مویی هستند که داخل رحم رشده کرده است و به آن موی داخل رحمی یا لانوگو می گویند. بعد از تولد و بعد از گذشت 3 تا 4 ماه موی لانوگو که مویی نازک و ظریف است می ریزد و به جای آن مویی کرک مانند به نام ولوس رشد می کند. بنابراین کودک شما ممکن است تا چند ماه طاس به نظر برسد. به دلیل اینکه موهای نوزاد هنوز به طور محکم در داخل پوست جا نگرفته است، با کمی اصطکاک و سائیده شدن موهای پشت سرش با بالش دچار ریزش می شود و در نتیجه محل های سفید و بی مو در پشت سرش دیده می شود. به تدریج و با گذشت زمان موی ولوس در قسمت سر جای خود را به موهایی ضخیم تر به نام ترمینال می دهد اما در قسمت های دیگر بدن ولوس باقی می ماند.
مراقبت از موهای نوزادان و کودکان:
1- بیشتر نوزادان بر روی پیشانی، شانه ها و کمر خود یک لایه موی نازک و تیره رنگ دارند که به این مو کرک گفته می شود و مانند بسیاری از جنبه های ظاهری نوزادان، کاملاً عادی است. کرک بیشتر در نوزادان نارس یا نوزادان مادران مبتلا به دیابت شایع است. این کرک ها نگران کننده نیست و پس از چند هفته می ریزند.
2- گاهی متخصصان پوست برای تقویت موی شیرخواران مکمل هایی مثل بیوتین، سلیوم، زینک و ویتامین های گروه B تجویز می کنند. پس با استفاده از شامپوهایی که کودک به آن ها حساسیت ندارد می توان از موهای کودک مراقبت کرد.
3- بعضی از والدین موهای نوزادشان را با تیغ می زنند تا پر پشت شود اما این موضوع نه تنها از نظر علمی ثابت نشده بلکه رد شده است و این کار بسیار خطرناک است . اما حجم موها به وضعیت ژنتیکی هر فرد بستگی دارد و موها با گذشت زمان و افزایش سن بلند می شود. با کوتاه کردن موها فقط می توان از خراب شدن سر موها پیشگیری کرد.
و ...
خوراکی های مؤثر در رشد بهتر موی کودکان:
از آنجایی که تغذیه مناسب در دوران جنینی و بعد از آن اهمیت زیادی در رشد و شکل گیری جنس موها دارد لذا مادران باید توصیه پزشکان را در مورد داشتن برنامه غذایی سرشار از امگا 3 و کلسیم و پروتئین جدی بگیرند. بهترین مواد غذایی مناسب برای رشد بهتر موهای کودک عبارتند از :
توصیه های طب سنتی در دوران بارداری:
توصیه های طب سنتی برای همگان ثابت شده و امروزه اکثر افراد تمایل زیادی به درمان از طریق طب سنتی می باشند. در طب سنتی، کیفیت و کمیت موی نوزاد مرتبط با مزاج او است.
ادامه متن راا در لینک زیر بخوانید:
رشد موی کودک چگونه باید باشد و برای افزایش آن چکار باید بکنیم؟
- ۹۷/۱۲/۱۴